Общее·количество·просмотров·страницы

среда, 22 января 2014 г.

Виконавець... Хто ти?

Алгоритмом називають зрозуміле і точне розпорядження виконавцю про виконання послідовності дій, спрямованих на досягнення зазначеної мети чи на вирішення поставленої задачі.
А хто ж виконує алгоритми?  
Хто такий «ВИКОНАВЕЦЬ»?
Кожний з нас використовує сотні різних алгоритмів. Спробуйте згадати деякі з них (алгоритми виконання арифметичних дій, розв'язування задач, прибирання квартири, миття посуду, готування їжі - рецепти тощо).
Але не тільки людина може бути виконавцем алгоритмів. Всі живи істоти і навіть окремі клітини виконують різні алгоритми. Здатні і для такого створені людиною пристрої – роботи маніпулятори і верстати з числовим програмним управлінням. Але перш ніж складати алгоритм для розв’язування задачі, потрібно знати, які дії виконавець може виконати.
Отже, виконавець – людина, тварина чи пристрій здатні діяти по алгоритму.

Всі можливі дії виконавця називають командами виконавця і складають його систему команд. Команди, які не може виконати виконавець, називають недопустимими.  Людина здатна виконати практично необмежену кількість команд: писати, лічити, шити,  їсти, спати, водити машину тощо. Кількість команд для механічних виконавців значно менша. Наприклад: уперед, праворуч, ліворуч – це допустимі команди робота. Додавати, віднімати, множити, малювати, грати – це команди для комп’ютера.

Комментариев нет:

Отправить комментарий